Søvnproblemer

 

Har du svært ved at sove ?
Kender du det at føle dig virkelig træt, og når hovedet rammer puden, så er det som om al træthed pludselig forsvinder?
Jo mere du inderligt ønsker at falde i søvn, jo sværere er det.
Hvorfor er det at alle problemer begynder at presse sig på, når man gerne vil sove?
Mange oplever voldsomt tankemylder, når de forsøger at sove, og det er der en god grund til.
Du slukker lyset og alt er stille, og nu har tankerne frit spil til at blive “taget alvorligt”, og der er god tid til at bearbejde dagens udfordringer. Det er bare sjældent på det tidspunkt, hvor du synes, det er passende!
Måske har du let ved at falde i søvn, men oplever i stedet at vågne flere gange om natten og have svært ved at falde i søvn igen.
Tanken om at vækkeuret ringer, og du gerne skal være frisk næste dag. Tanken om frygten for, hvordan du overhovedet skal komme igennem næste dag, hvis du ikke har fået søvn nok. Det er i sig selv rigeligt til at sørge for, at du IKKE kan falde i søvn.
Og til sidst kan bare tanken om for lidt søvn gøre, at du får sværere og sværere ved at falde i søvn, fordi du bygger en ny overbevisning op om dig selv om, at du ikke er god til at sove.

Hvad skyldes søvnproblemer?
Søvnproblemer kan skyldes mange ting, men handler ofte om en stresset og overbelastet hjerne med alt for mange bekymringer til følge.

Bekymring for det ukendte. Du befinder dig i en situation, hvor du ikke har kontrol og ikke ved, hvordan morgendagen ser ud. F.eks. den usikkerhed som Covid har skabt har ført til rigtig meget usikkerhed for en masse mennesker.

Du har været i gang hele dagen, og din hjerne har kørt på højtryk, og den har svært ved at lukke ned. Ofte er det netop, når du går i seng, og alt er stille, at du kan føle tankemylderet rigtig tager fat, fordi nu gives der plads til tankerne. Alle oplevelser og udfordringer, som du ikke har haft tid til at bearbejde i løbet af dagen, presser sig nu på.

Du er rigtig dygtig til at bekymre dig om alting. Den ene bekymringstanke bliver afløst af den næste, og det gør, at dit autonome nervesystem aldrig er i ro.

Alle de her bekymringer skaber en masse tankemylder, hvor den ene tanke afløser den anden.
Tankemylder er et klassisk stresssymptom.
Og netop stress og søvn – eller mangel på sammen – er tæt forbundne. Kendetegnet ved en stresstilstand er nemlig at mængden af stresshormoner er øget i cellerne. Og det er netop disse hormoner, der holder dig i gang. Din krop er i alarmberedskab og vil have dig til at kæmpe eller flygte.
Der er ikke tid og plads til at sove, når faren lurer lige om hjørnet.

Kan bare sove og sove….
Men det er slet ikke sikkert, at du har svært ved at falde i søvn eller vågner om natten, hvis du er hårdt ramt af stress. Det er helt individuelt. Nogle falder i søvn lige når de rammer hovedpuden, og sover 8-9 timer nonstop. Men de vågner stadig med træthed i hele kroppen, som havde de kun sovet i 3 timer igennem de sidste 48 timer…

Du kan med hjælp lære at lukke ned for tankerne, men det kræver træning som med alt andet, du gerne vil være god til.
Der er heldigvis en hurtigere løsning.
Spring over hvor gærdet er lavest og få hurtig hjælp med hypnoterapi.
Hypnoterapi har en meget gavnlig og hurtigvirkende effekt, hvis du døjer med søvnproblemer.

Det hjælper dig, hvis…

Du har svært ved at falde i søvn
Du har let ved at falde i søvn, men vågner ud på natten, og kan ikke falde i søvn
Du føler dig aldrig udhvilet
Du er så træt, og kan sove og sove…

Hypnoterapi kan altså også hjælpe dig med at få mere energi og overskud i din hverdag, selv om du sover mange timer hver nat, men stadig føler dig træt og uoplagt.
Prøv hypnoterapi og mærk en hurtig forandring. Ofte er 3-4 sessioner nok til at få dig til at sove godt og føle dig frisk og veludhvilet næste dag.